[...] Zarówno piątki jak i weekendy to dni bez treningu, ewentualnie trochę squasha. Muszę iść wcześniej spać. Żeby wstać o 6 :/ Morales, poważnie pisałeś o tym WPC czy se ze mnie jaja robisz? :D Muszę zmienić siłownie, na tamtej nie mam jak zrobić siłowego, jest atlas, ale lichutki. Jedynym plusem jest to, że mogę z niej korzystać kiedy chcę, jak chcę [...]
[...] się podzielić sobie makroskładniki w taki sposób: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
Cześć! Bardzo fajnie, że chcesz zacząć trenować w domu i to się bardzo chwali, jednak muszę Cię zmartwić w 3 miesiące, to dużej masy nie zrobisz, a dopiero tak naprawdę rozpoczniesz przygodę ze sportami siłowymi bądź sylwetkowymi. Chcąc zrobić masę mięśniową musisz wiedzieć, że powinieneś spożywać więcej kalorii niż potrzebujesz. Aby obliczyć [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] 2,5g białka na każdy kilogram masy ciała. Zatem bardzo łatwo sobie wyliczysz ile tego białka potrzebujesz. Najlepszymi źródłami białka są: chude mięsa, chude sery, ryby, jaja oraz odżywki takie jak WPC i WPI. Te ostatnie sprawdzą się szczególnie w przygotowaniu lekkostrawnych posiłków i tych, które chcesz przygotować na szybko. Niżej [...]
Znow posiedzialem, poczytalem i podjalem sie kolejnej proby stworzenia odpowiedzniej diety: I posilek: Ogórek Pomidor Jaja kurze całe (w formie salatki) II psoilek: Chleb żytni razowy Pomidor Sałata zielona Oliwa z oliwek Tuńczyk w wodzie III posiłek: Mięso z piersi kurczaka Ryż brązowy Mizeria: ogórek i kefir (mieso znow zamiennie z [...]
[...] szczególnej uwagi gdyż wiedziałem ze na pewno urosne jeszcze, przecież masz czas jeszcze w zaleznosci od twojego rozwoju do 21 lat a nawet niekiedy jeszcze pozniej nasze ciało rośnie. Stary to jest dopiero 16 lat niektórzy w tym wieku maja po 150 cm, a ty si ejuz przejmujesz mimo ze jestes wyższy od ludzi starszych od siebie. Ale jaja, tregedia.
Cześć! Jeżeli chcesz przytyć to warto byłoby zacząć trenować siłowo, dzięki temu masa jaką nabierzesz będzie w większości masą mięśniową, oczywiście przy dobrze dobranej diecie. Bez treningu nadmiar kalorii raczej będzie odkładał się w postaci tkanki tłuszczowej, gdyż nie będzie odpowiedniej stymulacji by ją budować. Na początku możesz rozpocząć [...]
[...] Jak wyglądają oba posiłki? jak wygląda całościowy system żywieniowy. Zadałeś zbyt ogólne pytanie. pierwszy o 5 rano, drugi srednio o 11. 1 posilek to jajecznica z: jaja, pieczarki, indyk, krewetki i to na kokosowym 2 posilek to poledwica wolowa smazona na oliwie z warzywami rozpiska diety jest kilka stron wczesniej. ogolny zarys to [...]
[...] Następnie podziel odpowiednio makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
Cześć! Przede wszystkim jak zaczynasz redukcję powinieneś obliczyć odpowiednią podaż kaloryczną, ponieważ to co zauważyłem, to fakt, że masz zbyt ambitny cel i powinieneś rozłożyć redukcję na dłuższy okres, aby była ona bezpieczna dla zdrowia. Przy tak dużym deficycie kalorycznym teraz niedługo będziesz jadł 1500 kcal... Obliczyć kalorie możesz [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] ma kcal wiec najesc/nasycic sie tym nie da.nie mozna chudnac i nie czuc glodu tym bardziej na tak skrajnej diecie jak vlcd. mozna go maskowac roznymi srodkami ale napychanie sie wynalazkami to droga do nikad... co 30 min ktos bedzie jadl pol kilo? bo na ile to zapcha kiszke? albo sie ma jaja albo sie idzie na kebab a pozniej na piwo i mecz w tv.
[...] nie powinniśmy mieć problemów z dostarczeniem odpowiedniej ilości chromu. Wśród jego źródeł w pożywieniu wyróżnić warto: - pieczywo, - kasze, - płatki, - ryby, - drób, - jaja, - wołowina. Jak widać, są to główne źródła składników odżywczych w diecie. Gdybyśmy jednak podejrzewali u siebie niedobory, skorzystać możemy z suplementacji: [...]
Cześć! Zapewne jesteś osobą szczupłą ze względu na fakt, że nie spożywasz odpowiedniej ilości kalorii jaką potrzebujesz. Zrób eksperyment i sprawdź jak dużo kalorii spożywasz w ciągu dnia - możesz skorzystać z dziennika dietetycznego na potreningu.pl - https://potreningu.pl/kalkulatory/kalorie Dodatkowo zapewne powodem może być fakt, że możesz [...]